<h2>Αγγειοχειρουργός  Χριστοφορίδης Μιχαήλ</h2><p>Βασιλίσσης Σοφίας 37, Κολωνάκι</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.aggeiologos-xristoforidis.gr/contact.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Αγγειακές Παθήσεις</h2><p>Οι παθήσεις των αγγείων είναι συχνές, αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει η δέουσα προβολή της αξίας της πρόληψης και της έγκαιρης θεραπείας τους.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.neoathinaion.4ty.gr/more2.php?l=el&id=4937' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Διαβητικό Πόδι</h2><p>Η σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους έχει επιφέρει εντυπωσιακή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.neoathinaion.4ty.gr/more2.php?l=el&id=4938' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Θεραπεία Κιρσών</h2><p>Με την εφαρμογή ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών έχουν επιτευχθεί άριστα αποτελέσματα με διάρκεια σε βάθος χρόνου.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.neoathinaion.4ty.gr/more2.php?l=el&id=4939' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Θεραπεία Καρωτιδικής Στένωσης
Αγγειοχειρουργός Χριστοφορίδης Μιχαήλ

Διευθυντής Αγγειοχειρουργικού Τμήματος της Κεντρικής Κλινικής


 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΩΤΙΔΙΚΗΣ ΣΤΕΝΩΣΗΣ

 

 

 
Με την εξέλιξη της Αγγειοχειρουργικής δημιουργείται η εντύπωση ότι η συντηρητική θεραπεία χάνει την ισχύ της και ότι η χειρουργική έχει την πιθανότητα – δυνατότητα να την αντικαταστήσει.
Παρόλο που αυτό δεν είναι εντελώς λάθος, η καρωτιδική στένωση μπορεί να αντιμετωπισθεί συντηρητικά σε αρκετές περιπτώσεις.
Στην συντηρητική θεραπεία χρησιμοποιούνται αντιθρομβωτικά (ασπιρίνη, κλοπιδογρέλη), υπολιπιδαιμικά (στατίνες, φιμπράτες) καθώς και αιμορρεολογικά φαρμακευτικά σκευάσματα. Με την εξάλειψη-ελαχιστοποίηση των παραγόντων κινδύνου σε συνδυασμό με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή επιτυγχάνεται η δευτερογενής πρόληψη δηλαδή η αναστολή ή επιβράδυνση της εξέλιξης της ασθένειας, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ασθενών που θα χρειαστούν χειρουργική επέμβαση.
 
Η ενδαρτηρεκτομή της καρωτίδας είναι η χειρουργική θεραπεία εκλογής.
Η επιλογή των ασθενών που πρέπει να χειρουργηθούν γίνεται με βάση κριτήρια διεθνούς κύρους :
Παρουσία ή μη συμπτωμάτων
Βαθμός στενωτικής βλάβης
Ποιότητα-μορφολογία στενωτικής βλάβης
Εφαρμοσθείσα ή μη δευτερογενής πρόληψη
Βιολογική ηλικία του ασθενούς (λοιπές νόσοι)
Εμπειρία και στατιστικά αποτελέσματα της Αγγειοχειρουργικής ομάδας που θα αναλάβει
 
Τα παραπάνω κριτήρια επιλογής αποτελούν την βάση πάνω στην οποία ο έμπειρος και ταλαντούχος Αγγειοχειρουργός θα στηρίξει την λεπτή, χαρισματική και κρίσιμη χειρουργική πράξη, με στόχο να αποτρέψει το εγκεφαλικό επεισόδιο και να αναστρέψει την δυσμενή μοίρα του ασθενούς με κρίσιμη καρωτιδική στένωση.
Σε επιλεγμένους με αυστηρά κριτήρια ασθενείς μπορεί να διενεργηθεί αγγειοπλαστική  με ενδαγγειακή μέθοδο και τοποθέτηση stent.
Σπάνια –αν όχι ποτέ- μία τακτική αντιμετώπιση μιας πάθησης είναι η μοναδική. Ακόμα και μετά από μία επιτυχή αγγειοχειρουργική επέμβαση η αθηροσκλήρωση υπάρχει στον οργανισμό και απαιτείται τακτική ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.
 

Ο Αγγειοχειρουργός είναι ο αρμόδιος ιατρός για να αποφανθεί αν η συντηρητική ή ενδαγγειακή ή η χειρουργική είναι η σωστή θεραπευτική επιλογή προς όφελος του ασθενή του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 37, Κολωνάκι 10675 / Αθήνα
Τηλέφωνο: 2107294101
Κινητό:6944541248